Megnyitottunk az online térben!

Üdvözöllek Műhelylakó, avagy Kimchi! KisKimchi, NagyKimchi, VeteránKimchi, MákneKimchi, nyugodtan válaszd ki a neked tetszőt, mert itt mindenkinek lesz neve!

 

Hosszú tanulási és előkészületi idő után végre megjelentünk az online térben is, mint Kimchi Kisasszony Koreai Műhelye és ez kifejezetten a közös munka eredménye! Hazudnék ha azt mondanám, hogy ez az időszak csupa örömmel telt és túl vagyunk fűtve motivációval, főleg, hogy az induláskor sem túl tiszta az ég a fejünk felett.

De úgy voltam vele, ha most nem indulunk el, akkor soha.

Azt a bizonyos hangot mindannyian ismerjük - lehet, sokatokat ez vág el Koreától, akár a nyelvet tanulnátok, akár kiutaznátok, akár elmerülnétek a kutatásban -, aki azt súgja, ‘Nincs értelme.’

Az elindulás előtti időszakban, főleg hallva a híreket, elég sokszor megfordult ez a fejemben, egyre többször és egyre frappánsabban, hogy észre se vegyem, hogy ez az eredeti üzenete. Viszont egyik este megfogalmaztam páromnak, hogy miért fogom mégis kiengedni a kezem alól a Műhelyt.

Mert hiszek benne!

Mert eleve a Műhely gondolatát Ti fogalmaztátok meg, Ti alkottátok a szavaitokkal, meglátásaitokkal, panaszaitokkal, és így Ti hívjátok életre is. Tehát ha nem hiszek benne, akkor Bennetek nem hinnék!

Ilyet megengedhetek magamnak? Nem! Hiszek Bennetek is!

Ez most egyszerre szól azoknak, akik most diákjaim, akik azok voltak, és azoknak is, akik majd azok lesznek a Műhelynek köszönhetően.

A tudás önmagában nem ér semmit, hacsak az ember nem hisz benne, mikor tanulja és nem hisz önmagában, mikor elkezdi használni. Maximálisan hiszek abban, hogy az általam és a Műhely által Számotokra készült oktató anyagok és workshopok, előadások és maga a tanítás is azért olyan erős és színvonalas, mert szeretettel készülnek és csakis a Ti tudásszomjatokat oltják, hogy közelebb juthassatok általa a Koreához köthető álmaitokhoz. És ez a lényeg!

Ezért azt kívánom minden régi és új Műhelylakónak, hogy higgyetek Koreában, az odafűződő álmaitokban, de legfőképpen Magatokban, hogy képesek lesztek bármire, ha beleadtok apait-anyait!

Én, Kimchi Kisasszony csak a hálót adom, a halat Ti fogjátok majd ki!

Belecsapunk a Kimchibe?

Previous
Previous

Az út, amire rálépsz, ha szeretnél koreaiul tanulni